Kamapallikook
Lihtne ja magus karamelline kook ehk eestimaine Kass Arturi kook.
4 portsjonit.
Koostisained
1 | dl | kohvikoort |
1 | dl | suhkrut |
50 | g | võid |
50 | g | kamapalle |
Juhised
Kalla suhkur paksupõhjalisse potti, lase karamellistuda, aga mitte tumepruuniks. Kalla peale kuum kohvikoor. Keeda vaiksel tulel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit. Iirise paksust saad kontrollida, kui tilgutad pisut iirist mõnele külmale esemele ja lased pisut seista. Paras peaks oleme selline poolpehme, pisut näpu all vetruv. Kui segu on piisavalt paksenenud, võta pott tulelt ja lisa või. Sega ühtlaseks ja lisa kamapallid. Sega kõik korralikult läbi ja kalla kamapallid küpsetuspaberile või toidukilele (foolium võib kleepuda selliselt koogi külge, et tuleb lahti ainult tükkidena). Vormi üks piklik vorst ja keera küpsetuspaber või kile sellele ümber. Tõsta kook külmkappi tahenema. Serveerimiseks lõika terava noaga koogist parajad kettad.
Kategooriad: Koogid
Allikas: http://naine.postimees.ee/?id=86119
Sisestatud: 21 apr 2011 23:10:54
Muudetud: 12 mai 2011 16:18:52
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks