Sibula-juustusupp
Supp sibulafännidele.
4 portsjonit.
Koostisained
500 | g | sibulaid |
3 | tk | küüslauguküünt |
1 | spl | võid |
500 | ml | aedviljapuljongit |
500 | ml | piima |
1 | spl | jahu |
1.5 | dl | riivjuustu |
soola | ||
muskaati | ||
murulauku |
Juhised
Viiluta sibulad ja haki küüslauk. Sulata pannil või ja kalla peale sibulaviilud ning küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel, aeg ajalt segades, umbes 30 min, kuni sibulad hakkavad pruunikat värvust omandama. Sega jahu 1 dl piimas. Kuumuta puljong ja ülejäänud piim keemiseni, lisa sibulad. Kalla juurde piimaga segatud jahu, lase keema tõusta. võta pott tulelt ja lisa riivjuust. Riivjuust võiks olla rasvasemat sorti, sest väherasvased juustud ei sula ühtlaselt. Sega, kuni juust on sulanud. Maitsesta näpuotsatäie muskaadiga (kindlasti ei maksa sellega üle doseerida) ja vajadusel soolaga. Peale riputa hakitud murulauku.
Kategooriad: Supid
Allikas: http://elinakokkab.blogspot.com/2008/09/sibula-juustusupp.html
Sisestatud: 15 apr 2011 22:05:01
Muudetud: 20 apr 2011 23:39:02
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks