Kräsupeakook
Väga maitsev koorene kook.
12 portsjonit.
Põhjad
4 | tk | muna |
4 | dl | suhkrut |
6 | dl | nisujahu |
2 | tl | söögisoodat |
400 | g | hapukoor 20% |
3 | spl | kakaopulber |
Täidis
1.2 | kg | hapukoor |
Glasuur
100 | g | võid |
2 | spl | piima |
3 | spl | suhkrut |
2 | spl | kakaopulbrit |
Juhised
Põhjad: Sega munad, suhkur, jahu, sooda ja hapukoor omavahel. Jaota tainas kahte kaussi ning lisa ühele tainaportsule kakaopulber. Vala pruun tainas võiga määritud lahtikäivasse rõngasvormi. Vala hele tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääb. Kui koogipõhjad on küpsenud, siis lase põhjadel jahtuda ning seejärel lõika hele põhi kuubikuteks ja tume põhi kaheks kihiks. Sega heledad koogikuubikud hapukoorega. Aseta alumine tume koogipõhi vormi, määri sellele hapukoort ja kata 1/2 koogikuubiku-hapukoore seguga. Kata teise koogipõhjaga ja peale ülejäänud koogikuubiku-hapukoore segu. Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde piim, kakaopulber ja suhkur. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuur tordile. Enne serveerimist lase koogil umbes 12 tundi külmkapis seista. Serveerimiseks eemalda rõngasvormi servad ja libista kook alusele.
Kategooriad: Koogid
Sisestatud: 12 veebr 2012 14:23:19
Muudetud: 21 veebr 2012 22:53:30
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks