Vaarikakook
Muretaignapõhjal vaarika-hapukooresegu.
12 portsjonit.
Põhi
175 | g | võid |
4 | dl | nisujahu |
1 | tk | muna |
2 | spl | suhkrut |
0.5 | tl | vanillisuhkrut |
Kate
300 | g | vaarikaid (külmutatud) |
3 | tk | muna |
3 | dl | hapukoort |
1 | dl | suhkrut |
1 | tl | vanillisuhkrut |
Juhised
Sega külmad võitükid jahuga, lisa muna ja sõtku mass elastseks taignaks. Äärista taignaga lahtise koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Jaota vaarikad ühtlaselt koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Kui kasutad külmutatud marju, siis sulata eelnevalt marjad ning võid veel marjadele kartulitärklist peale sõeluda, et kook liiga vesiseks ei läheks. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 35 minutit, kuni kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini jahtuda.
Kategooriad: Koogid
Sisestatud: 18 jaan 2012 22:17:02
Muudetud: 18 jaan 2012 22:19:21
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks