Porgandipirukas
Väga maitsev porgandipirukas hakklihaga.
8 portsjonit.
Põhi
2 | dl | puljongit |
7 | spl | õli |
300 | g | jahu |
2 | tl | küpsetuspulbrit |
0.5 | tl | soola |
Kate
0.5 | kg | porgandeid |
4 | spl | jahu |
3 | tk | muna |
1 | tk | sibul |
2 | dl | hapukoort |
250 | g | hakkliha |
pipart | ||
muskaatpähklit (jahvatatud) | ||
soola |
Juhised
Sega omavahel puljong, õli ja sool, lisada küpsetuspulbriga segatud jahu ning sõtku taignaks. Riivi porgandid jämeda riiviga, haki sibul. Prae pannil sibul ja hakkliha ning lisa ka riivitud porgandid. Hauta segu pannil kaane all pehmeks (võid lisada ka natuke vett) ning maitsesta. Klopi munad ja lisa hapukoor ning maitsesta soolaga. Suru taigen ühtlaselt vormi (nt 24-26 cm pirukavorm) ja ka vormi seintele. Aseta taignale porgandi-hakkliha segu ning vala üle muna-hapukoore seguga. Peale võib raputada veel ka riivjuustu. Küpseta umbes 200 kraadi juures 20-30 minutit.
Kategooriad: Vormiroad, Lihatoidud ja Küpsetised
Sisestatud: 11 okt 2011 14:44:34
Muudetud: 11 okt 2011 14:54:55
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks