Õunakompott

2 portsjonit.

Koostisained

1 kg õunu
5 dl vett
200 g suhkrut
kaneelikoort
vanillisuhkrut

Juhised

Valmistamiseks võib kasutada nii kooritud kui ka koorega õunu. Viimasel juhul peab koor olema terve, ilma vigastusteta. Õunad koorida, eemaldada südamik. Õunad tükeldada sektoriteks. Õunu võib soovi korral hoida kuni kuumtöötlemiseni sidrunhappe vesilahuses (1 l vett, ¾ tl sidrunhapet), et õunad ei tumeneks. Edasiseks on kaks võimalust: 1. Veest ja suhkrust keeta siirup. Õunasektorid keeta suhkrusiirupis poolpehmeks ( 5–10 min.). Tõsta ettevalmistatud kuumadesse purkidesse. Valada peale kuum suhkrusiirup nii, et õunad on kaetud ja sulgeda purgid kohe õhukindlalt. 2. Õunasektorid tõsta ettevalmistatud purkidesse. Valada peale leige suhkrusiirup nii, et õunad on kaetud. Kuumutada purke veevannis temperatuuril 80 kraadi 15–20 minutit. Sulgeda purgid kohe.

Kategooriad: Hoidised

Sisestatud: 24 aug 2011 00:20:49

Muudetud: 24 aug 2011 00:47:01

Otsi

Nädalamenüü

Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks