Õunamoos
Kõige tavalisem ja lihtsam õunamoos.
4 portsjonit.
Koostisained
2 | kg | õunu (kooritud ja puhastatud) |
600 | g | suhkrut |
Juhised
Pane kooritud (keda koored moosi sees ei häiri võib keeta ka koos koortega moosi) ja tükeldatud õunad potti, kus kavatsed moosi keeta, ja kalla peale 600 grammi suhkrut. Järgmiseks päevaks on suhkur sulanud ja poti põhja vajunud. Tõsta nüüd pott pliidile ja keeda tasapisi kuni aroomikas ja suus sulav ühtlane keedis valmis. Samas võid moosi ka samal päeval keeta. Põhjakõrbemise vältimiseks lisa poti põhja natuke vett (nt 1 klaas) ning pane potti ka õunad. Vastavalt sellel kas tahad tükilisemat või püreesemat moosi lisa suhkur: tükilisema jaoks lisa suhkur alguses, püreesema jaoks lõpupoole. Keeda moosi ca 20-30 minutit. Õunamoos tõsta purkidesse. Sulgeda kohe õhukindlalt. Konkreetse moosi puhul on suhkru kogus mõeldud hapudele õuntele, magusamate õunte puhul võid suhkru kogust vähendada ja kui on plaanis moosi hoopis sügavkülmas säilitada, võib ka suhkru kogust vähendada ja lisada suhkrut maitse järgi, kes kui magusat moosi soovib.
Kategooriad: Hoidised
Sisestatud: 24 aug 2011 00:13:49
Muudetud: 24 aug 2011 00:46:53
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks