Kirsikissell
Kissell kirssidega.
8 portsjonit.
Koostisained
400 | g | kirsse (külmutatud, kompott) |
1 | l | vett |
1 | dl | suhkrut |
4 | spl | kartulijahu |
Juhised
Pane kirsid vee ja suhkruga keema. Kui kirsivedelik hakkab keema, siis sega kartulijahu külma veega hästi läbi ja (nt 2 dl vett). Tõsta pott pliidilt ja kalla sinna kartulijahulahus peene ühtlase nirena. Samal ajal sega kisselli mööda poti põhja rahulike ringikujuliste liigutustega. Tõsta pott uuesti pliidile ja kuumuta kisselli madalal kuumusel ja ilma segamata vaid sedavõrd, et kissell pakseneks ning piimjas värvus kaoks. Paar-kolm põhjast pinnale tõusvat suurt mulli on märgiks, et on aeg keedunõu pliidilt ära tõsta. Selle retseptiga saab paksu kisselli. Kui soovid vedelamat kisselli vähenda kartulijahu kogust (nt 2 spl kartulijahu).
Kategooriad: Magustoidud
Sisestatud: 17 mai 2011 20:53:18
Muudetud: 27 mai 2011 15:48:48
Otsi
Nädalamenüü
Palun logi sisse nädalamenüü kasutamiseks